Slik får du oversikt over koststedet ditt og ta ut rapporter
Sist oppdatert: 19.05.2021
Den enkelte koststedsansvarlige må skaffe seg oversikt over økonomisk status for sitt koststed.
For å få oversikt over koststedet ditt tar du ut to rapporter - én som viser inntekter og utgifter, og én som viser lønnskostnader.
Inntekter og utgifter
Rapport som viser inntekter og utgifter finner du i økonomisystemet.
1 |
Logg deg inn i økonomisystemet.
|
2 |
I menyen velger du Rapporter. Klikk så på mappen UKE - Økonomirapportering og 2020 Riktig år kommer opp når du velger rapporten. Rapport 2020 - 004 Kategori (Koststed) gir deg overordnet oversikt over inntekter og kostnader på det valgte koststedet, mens 2020 - 005 Kategori m/dim4 (Koststed) gir deg detaljer på prosjektnivå. Klikk på den rapporten du vil bruke. |
3 |
Sjekk at perioden stemmer (Datavarehus lik), legg inn koststed og klikk Søk. |
4 |
Klikk på + for å grave deg dypere ned i koststedet ditt. |
5 |
Du vil få opp rader for Inntekt og Utgift. Klikk på + til venstre for disse for å få oversikt over alle posteringer. |
Hvis du vil vite hva som ligger bak tallene benytter du rapport 2020 - 001 Spørring bilag (se steg 2 over). Ved å velge konto eller bilagsnummer vil du få opp detaljene bak posteringene.
Lønnskostnader
Lønn og tilhørende posteringer tas ut i en egen rapport som hentes fra HR-systemet.
Ved å legge inn koststed vil du få oversikt over ansatte og tilhørende lønn og sosiale utgifter.
Kontroller at ansatte, stillingsprosent og lønnstrinn stemmer. Dersom det er gjort ekstraordinære utbetalinger eller føringer vil det fremkomme her.
Denne informasjonen vil gjøre deg i stand til å kommentere på eventuelle avvik mot budsjetterte lønnskostnader.
Når du har fått oversikt over koststedet ditt tar du ut en økonomirapport.